tiistaina, joulukuuta 27, 2011

Presidentin vaalit 2012 ja opintojen keskeyttäminen

Kaikissa ammateissa ja eri tehtävissä toimivien ihmisten koulutusvaatimukset ovat yleensä nousseet vuosikymmenien kuluessa. Koulutusvaatimukset ovat nousseet jopa kohtuuttomiksi joidenkin arvoiden mukaan. On kuitenkin yksi poikkeus säännöstä: Presidentin virka. Se antaa toivoa kaikille koulupudokkaille.

Vihreillä, Rkp:llä ja Vasemmistoliitolla on ylioppilas presidenttiehdokkaana. Kyvyt on käyneet niin vähiin noissä puolueissa. Ottaen vielä huomioon senkin, että Rkp:n Biaudet on kielikiintiöopiskelija. Vihreiden Pekka Haavisto, Rkp:n Eva Biaudet ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ovat kaikki keskeyttäneet opintonsa. Koulupudokkaita ja opintonsa keskeyttäneitä pidetään yleensä ongelmana. Tässä tapauksessa koulupudokkaiden ja opintonsa keskeyttäneiden avuksi on tullut puolue.

Arhinmäki on yhtä tiukka pakkoruotsin kannattaja kuin Biaudet,mutta sille onkin looginen selitys. Arhinmäki on opiskellut ruotsinkielisessä Social- och kommunalhögskolansissa. Tosin tutkinto jäänyt suorittamatta.

Mikähän älämölö olisi syntynyt mediassa ja US Puheenvuorossa jos Perussuomalaisten presidenttiehdokas olisi "vain" ylioppilas?

Mainittakoon,että Suomen presidenteistä vain kaksi, Kyösti Kallio ja Kustaa Mannerheim, ovat olleet ei-akateemisia.

(Kuva:YLE )

Ei kommentteja: