tiistaina, tammikuuta 10, 2012

Rkp:n rahoitus salataan - rahoittajat sanelevat

Ketkä todellisuudessa johtavat Rkp:tä? Rahoittajat vai puoluejohto?
Rkp:n presidenttiehdokkaan, ylioppilas Eva Biaudetin, vaalikampanjan rahoittajat salataan. Tuleeko rahaa Biaudet'n kampanjaan esim. ulkomailta? 

Biaudet'n 440 000 euron budjetista kolme neljäsosaa eli yli 300 000 euroa tulee säätiöiltä.

Suurin rahoittaja on Kaksikielisen Suomen puolesta -säätiö. Se on perustettu kymmenen vuotta sitten ja sen rahoittajina ovat tunnetut kulttuuurisäätiöt, Svenska kulturfonden ja Konstsamfundet. Säätiöllä on myös joukko yksityisiä lahjoittajia ja yrityksiä, joita säätiö ei paljasta." (YLE Uutinen 3.1.2012)

Se tiedetään,että Kaksikielisen Suomen puolesta-säätiön (käännös) puheenjohtaja Stig Gustavson. (Ex-Konecranes Oyj:n tj.) ei myöskään halua paljastaa mistä rahat säätiölle tulevat. Esim. Björn Wahlroosia on arveltu. Nalle Wahlroos on ollut ko. säätiön hallituksessa.

"Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland ei halua paljastaa rahoittajiaan, sanoo säätiön puheenjohtaja Sig Gustavson." (YLE:n ruotsinkieliset uutiset 5.11.2009)

Gustavson pelkää, että säätiö menettää rahoittajansa. Mitä häpeämistä siinä on,että rahoittaa Rkp:n vaalikampanjoita?

...lainaus... alkaa ...
Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland (Säätiö kaksikielisen Suomen puolesta) aikoo jatkossakin pitää salassa sponsorinsa. Sanoo säätiön puheenjohtaja Stig Gustavson. Mutta RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin katsoo, että säätiö on niin lähellä RKP:tä, että sen pitää olla uusien avoimuussääntöjen piirissä.

Stig Gustavsonin mukaan, Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland on itsenäinen jonka ei tarvitse sanoa mistä rahat tulevat. Tästä Gustavson pitää kiinni siitäkin huolimatta, että puoluerahoitusta koskeva laki kirjoitetaan uusiksi ja säätiöt ja yhteisöt jotka ovat puolueita lähellä tulevat seuraamaan samoja avoimuussääntöjä kuin puolueet.
...lainaus päättyy...

Tuleeko Rkp:lle rahaa esimerkiksi Ruotsista?

Edellä olevat lainaukset paljastavat ketkö Rkp:ssä sanovat viimeisen sanan. Puolueen rahoittajien edustajat! Rahoittajat ovat pimennossa ja Gustavson sanelee Wallinille pelisäännöt. Puolueen puheenjohtajan mielipide ei paina mitään. Rahoitustahan on edelleen salattu Wallinin toivomuksesta huolimatta, kuten edellä olevasta ilmenee.

(Kuva: suomalaisuus.suntuubi.com )

Ei kommentteja: