sunnuntaina, tammikuuta 08, 2012

Puolet presidenttiehdokkaistamme on vapautettu asevelvollisuudesta

Puolet vuoden 2011 presidenttiehdokkaista on aikoinaan vapautettu asevelvollisuudesta. Se ei kuitenkaan estä heitä pyrkimästä puolustusvoimien ylipäälliköksi. Keski-ikäiset ylioppilaat Arhinmäki, Biaudet, Haavisto sekä maisteri Essayah ovat saaneet kaikki aikoinaan vapautuksen varusmiespalveluksesta.

Kuka mistäkin syystä. Joku händikäppi kuitenkin. Noiden presidenttiehdokkaiden innoittajana on ilmeisesti ollut tämä nykyinen presidentti. Ehkä oma asevelvollisuudesta vapautuminen tekee helpommaksi lähettää suomalaisia aseellisiin konflikteihin. Tiedä häntä kun en ole presidentti. 

Ideaalimaailmassa ei ole sotia. Nuo presidenttiehdokkaat elävät ideaalimaailmassa. Ikävä kyllä sellaista ei ole. Kiva olisi jos olisi. Äänestäjien soisi myös pohtivan realismin ja idealismin välistä suhdetta äänestyspäätöksessään.

En vaan voi em. lisäksi olla ihmettelemättä,että kaikkein heikoimmin koulutetut presidenttiehdokkaat tulevat pääkaupunkiseudulta missä on valtakunnan parhaat opiskelumahdollisuudet. Keskimääräistä laiskempaa porukkaa? Joku pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva voinee antaa asiasta jotakin valaistusta. On tavallaan erikoista,että tuollainen tilanne on mahdollista.

Ei kommentteja: